Θέρμανση με Pellet

Στμάτης - Θέρμανση με Πέλλετ

Τα pellets είναι ένα οικολογικό καύσιμο από συμπιεσμένα πριονίδια ξύλου, χωρίς πρόσθετα. Το μικρό τους μέγεθος (6 mm) τους επιτρέπει να τρέχουν ελεύθερα από τη χοάνη τροφοδοσίας στην εστία, καθιστώντας την τροφοδοσία του θερμαντικού σώματος λιγότερο συχνή. Η τροφοδοσία καυσίμου είναι αυτόματη ενώ η παροχή αέρα ελέγχεται ηλεκτρονικά, δίνοντας έτσι στο θερμαντικό σώμα τη δυνατότητα να αποδώσει για θέρμανση περισσότερο από το 90% της ενέργειας που περιέχεται στην καύσιμη ύλη.

Αυτή τη στιγμή μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ενέργεια του pellet για τη θέρμανση εσωτερικών χώρων με τη χρήση:

  • Σόμπας καύσης pellet αερόθερμης λειτουργίας
  • Σόμπας καύσης pellet καλοριφέρ
  • Τζακιού καύσης pellet
  • Λέβητα καύσης pellet

Τα pellet είναι μια πηγή ενέργειας η οποία είναι εύκολη στη χρήση και επιτρέπει αυτόνομη θέρμανση που διαρκεί για περισσότερες από μία ημέρες. Μπορεί κανείς να προγραμματίσει ηλεκτρονικά την καύση μιας σόμπας ή ενός τζακιού pellet για διάφορες ώρες τις ημέρας και διαφορετικές μέρες τις εβδομάδας. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε με ευκολία να εξασφαλίσουμε στο σπίτι μας καθημερινά τη σταθερή θερμοκρασία που επιθυμούμε. Ακόμα και όταν απουσιάζουμε από το σπίτι μπορούμε με ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα μόντεμ, να θέσουμε τη σόμπα σε λειτουργία ή να αλλάξουμε το πρόγραμμα της.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα των τζακιών και σομπών καύσης pellet είναι και το γεγονός ότι δεν απαιτούν κανονική τοποθέτηση καμινάδας με προδιαγραφές που θα απαιτούσε οποιοδήποτε άλλο τζάκι ή σόμπα. Απαιτεί απλώς την εγκατάσταση μιας μικρής καμινάδας μικρής διατομής,η οποία δεν είναι απαραίτητο να λάβει μεγάλο ύψος. Επομένως αποτελούν μια ιδανική λύση θέρμανσης για διαμερίσματα πολυκατοικιών ή άλλους χώρους όπου η τοποθέτηση κανονικής καμινάδας είναι αδύνατη.

Η τροφοδοσία καυσίμου είναι αυτόματη ενώ η παροχή αέρα ελέγχεται ηλεκτρονικά, δίνοντας έτσι στο θερμαντικό σώμα τη δυνατότητα να αποδώσει για θέρμανση περισσότερο από το 90% της ενέργειας που περιέχεται στην καύσιμη ύλη.